Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Provenciaalse runderlappen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 rode uien
2 tenen knoflook
2 tomaten
750 gr riblappen
peper, zout
3 eetl olijfolie
1 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon (van een tablet)
1 eetl oregano
1 courgette
1 aubergine

Bereiden

Pel de uien en de tenen knoflook. Snijd de uien in dunne partjes en snijd de knoflook in plakjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Wrijf de riblappen in met peper en zout naar smaak. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees mooi bruin. Leg de riblappen op een bord en fruit de ui en de knoflook zachtjes aan in het bakvet. Bak de tomaatblokjes kort mee. Voeg de wijn, de bouillon en de oregano toe em breng het geheel aan de kook. Leg het vlees in dit vocht en stoof het met het deksel schuin op de pan in ca 2 uur heel zachtjes gaar. Maak de courgette en de aubergine schoon en snijd ze in blokjes. Voeg de courgette en de aubergine aan het vlees en stoof het gerecht nog ca 20 minuten tot de groente beetgaar is.
Lekker met rijst of stokbrood en een tomaten salade.
Bereidingstijd 2½

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Limburgse stoofschotel
Gegrilde kalfsentrecote met paprikasaus en Java tabak
Gestoofde sukadelapjes met witlofstamppot
Kalfsfricandeau prins Orloff
Italiaanse rundvleesstoofpot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes